Sexrobotar kan göra mer skada än nytta

I en allt mer sexuellt befriad modern värld har vi alla sexleksaker vi behöver. Alla bar ett: den ultimata, människoliknande sexleksak en känd som sexroboten, eller “sexrobots“. Men kommer dess tillkomst att medföra mer skada än nytta?
Är tillkomsten av sexrobotar anledning till spänning, eller ska vi vara försiktiga med de effekter de kan ha på sexuell och psykisk hälsa?

Borta är tiderna för uppblåsbara kön docka; de senaste åren har sett utvecklingen – och förbättringen – av sexrobots.

Dessa är extremt realistiska dockor som du kan ha skräddarsydda för att tillfredsställa alla behov eller önskemål.

Ibland kan dessa dockor vara “utrustade” med viss artificiell intelligens, och vissa kanske till och med kan föra en enkel konversation.

Åsikter om fördelarna att dessa nya – och oftast extremt dyra – dockor är, föga förvånande, split, och många dokumentärer har skisserat debatter om huruvida sexrobots kan komma att förbättra våra liv, eller om de kan leda till en sexuellt avvikande Dystopi.

Ändå sexrobot uppfinnare och producenter hävdar att dessa hyperrealistiska dockor kan göra någon skada. I själva verket är förslaget att de kan förhindra negativa psykiska resultat, liksom trakasserier och övergrepp, genom att erbjuda män – och nyligen, i viss mån, kvinnor – ett tillförlitligt utlopp för deras intima behov och önskningar.

Men är detta bara önsketänkande? Detta är den fråga som forskare från St George’s University Hospitals National Health Service (NHS) i London och Women’s Health Academic Centre vid King’s College London – båda i Storbritannien – anges att svara i en färsk studie.

Scroll to top