Taurin: vad är det för och hur man tar

Taurin som du köper billigt på Snorbilligt är smeknamnet på 2-aminoetansulfonsyra och är en av aminosyrorna som inte är nödvändiga för människokroppen – det beror på att det produceras i vuxen ålder hos människor och finns med större överflöd i andra livsmedel – som kött, fisk och mjölk.

Vad är taurin för

Taurin stöder neurologisk utveckling och hjälper till att reglera nivån av vatten och mineralsalter i blodet. Det bidrar också till utvecklingen av nervsystemet och avgiftar kroppen, vilket underlättar utsöndringen av ämnen i levern som inte längre är viktiga för kroppen.

Stärker och ökar styrkan i hjärtkollisioner och skyddar hjärtceller. Den har antioxidantverkan, bekämpar fria radikaler som skadar cellmembran. Det är en membranstabilisator och modulator av kalciumhomeostas. Det är också tydligt relaterat till prenatal och postnatal utveckling av nervsystemet och visuella system.


Fördelar med taurin

Ally av muskler Förhindrar diabetes Bra för hjärtat Diuretisk verkan Bra för immunitet. L-taurin spelar en viktig roll vid framställning av kväveoxid, en naturgas i människokroppen som ökar blodflödet till skelettmuskeln. Som ett resultat är det ökat blodflöde och större blodflöde betyder mer syre och mer näringsämnen för musklerna. Taurin accelererar också återhämtningen och minskar muskeltrötthet.

Förhindrar diabetes: taurin är en viktig aminosyra som du kan köpa på https://snorbilligt.se/ för människor och fokuserar på alfacellerna i bukspottkörteln. Det förbättrar funktionen av glukos och aminosyrametabolism. Studier visar att taurin modulerar parakrinkontroll, där ett hormon som produceras av en cell styr aktiviteten hos den närliggande cellen, insulin, gynnar större eller mindre utsöndring av hormonet beroende på fallet. På detta sätt bidrar det till att förebygga diabetes.

Bra för hjärtat: i vissa fall föreskriver läkaren användningen av taurintillskott som kan bidra till att minska nivåerna av homocystein, en aminosyra som ökar risken för hjärtsjukdom när den detekteras vid förhöjda nivåer. Dessutom stabiliserar taurin-baserade tillskott blodkolesterolnivåerna.

Diuretisk verkan: en av de stora fördelarna med taurin är dess diuretiska effekt. Eftersom detta ämne förhindrar inträngning av överskott av natrium i kroppen, utövar den en stor diuretisk effekt.

Bra för immunitet: taurin är fördelaktigt för immunsystemet. Detta beror på att forskning har visat att taurin, i immunsystemet, modulerar verkan av T-celler och minskar närvaron av neutrofiler i inflammatorisk process. Annan forskning påpekar att taurin kan ha en antioxidant effekt.
Studiefördelar med taurin

Kan hjälpa till vid behandling av Alzheimers sjukdom: forskare avslöjar att minnesnivåerna faller med ålder, särskilt för dem som lider av Alzheimers sjukdom. En framtida terapeutisk tillämpning av taurin för att minska denna minskning beror på de positiva resultaten av tester som för närvarande tillämpas på råttor och det kan ännu inte effektivt anges att taurin representerar botemedlet i denna typ av behandling.

Scroll to top