Wisconsin guvernör på Trumps påstående läkare som syftar till att tjäna pengar: “Det är så dumt att säga”

Wisconsin Gov. Tony Evers (D) sa söndag att President Trumps påstående att läkare målmedvetet ökar coronavirus fallnummer för att tjäna pengar var “en dum sak att säga.”

Evers kritiserade kommentarerna Trump gjorde under en rally i Waterford Township, Mich., på fredag, berättar CNN: s” State of the Union “att påståendet inte är” den grundläggande frågan här.”
ANNONS

“Vi är mitt i en pandemi”, sa han. “Vi har hotspots över hela staten. Människor dör i höga siffror, och sedan Trump är uppe i Green Bay samtidigt talar om det faktum att läkarna … identifiera människor som COVID-19 dödsfall när de inte bara så att de kan tjäna pengar.”

“Ärlig mot Gud, det är bara hisnande”, fortsatte han. “Vi befinner oss i en mycket svår situation här. Vi borde hålla ihop.”

Wisconsin guvernören motverkade Trump, som upprepade gånger har sagt att viruset “avrundar hörnet” genom att säga “det är inte över.”

“Vi har en president som tror att läkarna är fel eller bråkar med siffrorna”, sa han. “Och han tror att det är över. Det är inte över.”

Evers sa att han inte övervägde att införa en annan låsning men noterade om allmänheten är oroad över sin hälsa kommer de inte att ” spendera pengar.”

“Vi måste göra de grundläggande sakerna i Wisconsin och uppriktigt sagt gör vissa människor inte dem för att de lyssnar på Donald Trump,” sa han.

“Folk kommer inte att spendera pengar om de inte har förtroende för sin hälsa”, tillade han. “Det är den grundläggande frågan här. Det är inte om läkare tjänar mer pengar för att inte. Det är så dumt sagt.”

Scroll to top